Det här receptet kommer rakt av från Jimmy Guo, fantastiskt gott och roligt recept att göra!😍
Original recept från www.instagram.com av null
Feb. 24, 2024
200 g wontondeg
40 g salladslök
300 g fläskfärs
1.5 msk japansk soja
1 tsk färsk ingefära
2 tsk sesamolja
2 tsk strösocker
0.8 tsk flingsalt
1 krm vitpeppar malen
4 msk japansk soja
3 msk vinäger
3 msk chiliolja
1 tsk färsk ingefära
2 tsk strösocker
2 tsk sesamfrö
1 st klyftor vitlök vanlig
Salladslök
Sesamfrön
Koriander
Wontons: Ta ut wontondegarken och låt dem tina i rumstemperatur.
Finhacka salladslök, skala och riv ingefära. Blanda ihop med fläskfärsen i en bunke och tillsätt soja, vitpeppar, sesamolja, strösocker och salt. Rör om ordentligt i ca 3 minuter, tills färsen känns homogen.
Fukta kanterna på wontondegarket med lite vatten och fyll med ca 1 tsk fyllning. Vik ihop på valfritt sätt men se till så att de sluter tätt och att det inte finns några luftbubblor. Lägg på en mjölad bricka. Gör likadant med alla wontonark.
Koka upp en stor kastrull med vatten.
Sojavinägrett: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ihop med övriga ingredienser i en skål.
Wontons: Koka wontonsen i ca 3-4 minuter. Rör om försiktigt så att de inte fastnar i botten på kastrullen eller i varandra.
Dela upp i wontons i portionsskålar eller lägg upp på ett stort fat. Ringla sojavinägretten över. Toppa med finhackad salladslök, koriander och sesamfrön.