Frasig tofu med asiatisk sallad

Riktigt frasig tofu - så gott!

Elinsmatminnen

Feb. 23, 2024

Ingredienser

400 g fast tofu

2 dl ströbröd/panko

0.5 tsk salt

0.5 dl sesamfrön

1 dl vetemjöl

1 tsk chilipulver

0.5 tsk paprikapulver

0.5 tsk lökpulver

0.5 tsk vitlökspulver

0.5 tsk salt

1.2 dl mjölk, växtbaserat alternativ eller vatten

1 dl rapsolja

Sallad

1 st gurka

2 st avocado

150 g sugarsnaps

0.5 st röd chili

0.5 st lime, saft av

1 msk risvinäger

0.5 dl ljus soja

1 msk sesamolja

1 msk riven färsk ingefära

1 st vitlöksklyfta, riven

Gör så här

Dressing till tofun: Blanda majonnäs, ljus soja, srirachasås och sesamolja. Jag har inga mått - blanda ihop så det blir bra helt enkelt!

Frasig tofu: Lägg gärna tofun under en tyngd så att så mycket vätska som möjligt innan tillagning, gärna minst en timme. Det är också bra att frysa tofun ca en timme i frysen för att få ut ännu mer vätska. Skiva tofun i ca 1 cm tjocka skivor och torka av dem på hushållspapper. Blanda ihop vetemjöl, salt och kryddor och mjölk/vatten i en djup tallrik. Blanda ströbröd, sesamfrön och salt i en annan tallrik. Doppa tofun i smeten och sedan i paneringen. Stek i stekpanna med rikligt med olja tills tofun får fin färg och blir frasig. Låt de stekta tofuskivorna rinna av på hushållspapper.

Sallad: Dela gurka och avokadon till tärningar. Dela sugarsnapsen snett mitt på. Skiva chilin. Blanda ihop soja, sesamolja, risvinäger, limesaft, vitlök och ingefära. Blanda ihop med grönsakerna.

Servera tofun med sallad, dressing och kokt jasminris.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.