OJ OJ OJ SÅ GOD!! 😋 Kunde inte hålla mig längre så va tvungen att dela receptet NU! Havrekaka med brynt smör som du MÅSTE testa! Jag har i mjölkchoklad och daim i denna men går naturligtvis och ändra om man vill!
Original recept från www.instagram.com
Feb. 22, 2024
125 g smör
4.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 st ägg
1 dl ljus sirap
1 st dubbel daim
30 g mjölkchoklad
Några nypor havssalt
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret tills det blir bubbligt och börjar bli brunt obs! Ha koll så det inte bränner! Låt sedan stå.
Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret.
Blanda till en kladdig deg och tryck ut degen i formen. Hacka sedan choklad och daimen och strö/tryck sedan på degen.
Grädda kakan ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg. Tag ut och låt kakan svalna HELT, låt den gärna stå i kylen nån timme eller två innan du skär den i bitar.