Superläcker dessert som hänför alla … härlig maräng som är krispig på ytan & segmjuk i mitten, toppad med söt syrlig mangocurd & fluffig vispgrädde.. Mums!
Original recept från www.instagram.com
Feb. 22, 2024
4 st äggvitor
2 st nypor salt
2.5 dl strösocker
1 tsk ättika
1 tsk majsstärkelse
250 g fryst, tinad mango
2 msk strösocker
2 msk pressad limesaft
2 st äggulor
50 g smör
2 dl vispgrädde
Några nypor torkade blomblad
Passionsfrukt
Börja med Pavlova.. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum tillsammans med saltet.
Tillsätt sedan sockret liter taget & vispa tills sockret har löst upp sig helt. Tillsätt ättika & majsstärkelse & vänd försiktigt ner det i marängen med en slickepott.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Gör fyra styckna runda skålar. Grädda i ugn i 130 grader i 75 minuter. Låt svalna.
Börja med mangocurden.. Mixa mangon slät. Lägg över i en kastrull tillsammans med strösocker pressad limesaft, koka upp. Tillsätt äggulor & sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Var försiktig så den inte kokar.
Ta kastrullen från värmen & vispa i smör i bitar. Låt svalna.
Till servering, vispa vispgrädde & montera.
& Njut!