Vem mer här älskar kladdkaka i alla dess former!?
Original recept från www.instagram.com
Feb. 25, 2024
100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1 krm salt
0.5 dl philadelphiaost
Flingsalt
200 g mjölkchoklad
Börja med att göra min vanliga kladdkaka
Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
Smält smöret i kastrull, låt svalna något. Rör ihop ägg och socker bara tills det gått ihop(använd inte en elvisp)
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet (rör med slickepott INTE med elvisp) och häll sedan över smeten i formen.
Grädda i ugnen i ca 10 min. Ta ut och kolla så den är lagom kladdig.
Låt den stå och svalna helt! (Kan stå i kylen någon timme)
Ta ut och mossa kladdkakan, häll i valfri mängd Kinapuffar. Häll i philadelphiaosten och blanda! Rulla sedan kladdkaks degen till bollar och lägg dom på ett bakplåtspapper. Låt stå ca 30-50 i frysen. Smält mjölkchoklad (eller valfri choklad)
Rulla sedan bollarna en i taget i chokladen. Låt dom sedan stå och stelna. Strö på flingsalt!