4 dl finrivna morötter
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 dl vetemjöl
2 st ägg
50 g rumsvarmt smör
1/2 dl rapsolja
75 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
125 g färskost
1 1/2 tsk vaniljsocker
Saft från 1 liten lime
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en ugnsform och lägg ett bakplåtspapper i.
Skala och finriv morötterna.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ägg och florsocker pösigt med en elvisp. Tillsätt sedan smöret och vispa tills de blandat.
Tillsätt först de torra ingredienserna i äggsmeten, sedan de finrivna morötterna och tillsist rapsoljan. Rör om så att allt blandas.
Ställ in i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Vispa ihop alla ingredienser, förutom limen, till frostingen med en elvisp. Viktigt att smöret är rumsvarmt. Smaka sedan av med limsaften.
När morotskakan svalnat så brer du på frostingen.