Såsen håller i flera veckor i kylskåp och blir godast först när den fått stå ett tag 🥰 Palmsocker är ett sötningsmedel som utvinns från palmträd och används ofta i thailändsk matlagning.
Feb. 21, 2024
3 - 5 st röda chilifrukter (färsk)
1 klyfta vitlök
1 dl palmsocker
1 dl vatten
0.5 dl ättiksprit 12 %
Salt
1 - 2 tsk potatismjöl
1 msk vatten
Om man inte tycker om hetta, så börja med att plocka bort kärnorna från chilin.
Kör chili och vitlök i en matberedare, så det blir finhackat. Det ska inte bli en slät pasta.
Lägg chilihacket, palmsocker, vatten och ättika i en kastrull. Låt koka upp och sänk sedan till medellåg värme. Låt koka ihop i cirka 10 minuter och smaka av med salt.
Rör ihop potatismjöl och vatten till en redning. Tillsätt sedan redningen i såsen.
Koka upp såsen tills den tjocknar. Smaka eventuellt av med mer ättika.