Friterad elegans! đ PĂ„ bara 15 min. Om du nu har gĂ„rdagens risotto i kylen. đ Kul sĂ€tt att ta tillvara pĂ„ rester eller som snack med en het sĂ„s till. Fantastiskt gott och mycket lĂ€ttare Ă€n jag trodde! GĂ„r lĂ€tt att förbereda bollarna och steka strax innan servering.
Original recept frÄn www.instagram.com
Feb. 20, 2024
2 dl kall risotto
1 dl panko glutenfri
1 nypa salt och svartpeppar
1 nypa vitlökspulver
70 st gr philadelphiaost
Rapsolja för stekning
1 msk olivolja
1 st röd chili
1 st gullök
400 st gr krossade tomater
3 st vitlöksklyftor
Salt och peppar
FĂ€rsk basilika
Blanda ihop panko, vitlökspulver, slat och peppar i en skÄl.
Ta en knappt matsked med kall risotto och lÀgg en liten klick med philadelphiaost i mitten. Toppa sedan med en halv matsked till risotto och forma till en boll sÄ ost Àr i mitten.
Rulla sedan bollen i pankoblandningen, sÄ den tÀcks pÄ alla sidor.
Gör detta med resterande risotto sÄ du fÄr 8-10 bollar.
VÀrm upp rikligt med olja i en liten kastrull, sÄ det tÀcker ca halva bollen. Se till att oljan Àr ordentligt varm, genom att ta ett par smulor panko och hÀll i och se att det frÀser och flyter till ytan.
Stek 3-4 bollar i taget pÄ vardera sida 2-3 min, sÄ de blir fint gyllenbruna,. LÀgg över pÄ ett hushÄllspapper och lÄt svalna nÄgot innan servering.
SkÀr chili, lök och vitlök fint.
Ta en kastrull med olja pÄ medelhög vÀrme och stek löken 4-5 min.
Blanda ner vitlök och chili och stek ytterligare 2-3 min.
HÀll i tomaterna, lite peppar och salt och lÄt koka upp. SÀnk vÀrmen och lÄt sjuda 10 min.
Mixa allt till en slÀt sÄs.
Toppa med finhackad fÀrsk basilika.