Gillar du hetta kan det här vara något för dig, denna veganska svartpeppartofu!
Feb. 18, 2024
400–460 g fast tofu
1 majsstärkelse
4 gula lökar
2 röda chili
5 vitlöksklyftor
2 hackad ingefära
4 ljus sojasås
1 mörk sojasås
2 strösocker
2 svartpeppar
10 salladslökar
Rapsolja
Tärna tofun.
Blanda tofun i en skål tillsammans med majsstärkelsen. Blanda så att alla sidor av tofun täcks med majsstärkelsen.
Hetta upp olja i en wokpanna eller stekpanna.
Stek tofun i omgångar så den blir gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Stek sedan strimlad lök, hackad vitlök, ingefära och chili. Låt steka minst 10 minuter så att löken blir mjuk.
Blanda ner mortlad svartpeppar, strösocker, ljus och mörk soja och sedan också tofun och salladslöken.
Servera med kokt ris