400 g fiskfilé (tex lax och torsk)
2 st morötter (200g)
150 g broccoli
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk röd currypasta
1 msk finriven ingefära
400 ml kokosmjölk
4 dl vatten
1 - 2 lime
2 msk fiskfond eller fiskbuljong
1 tsk socker
Salt
Topping
150 g skalade räkor
Hackad koriander eller basilika
Purjolök
Chili flakes
Skär fisken i 3 cm bitar och salta.
Skala räkor och ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Strimla purjolöken och skala + riv/pressa vitlöken.
Fräs vitlök, currypasta och ingefära i olja i en gryta eller större kastrull 3-5 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Låt koka upp.
Skölj lime i ljummet vatten. Finriv skalet av den ena limen och pressa ut saften. Dela den andra i hälften och pressa ena halvan till. Ha Häll över juice och skal i soppan. (Spara den andra halvan till mindre klyftor vid servering).
Lägg i morötter och låt koka på svag värme ca 10 min. Lägg till broccoli och koka 5 min till.
Lägg i fisken och hälften av purjon, låt koka 3-4 min till fisken är klar smaka av med socker & salt.
Toppa soppan med räkor, purjolök och chili flakes. Plus mer lime om det önskas.