Sugen på en lyxig men enkel fiskrätt? Då tycker jag att du ska testa eller i alla fall spara den här ”Fisk i ljuvlig sås” med bl.a. vit fisk, hummerfond och Västerbottenost, som min mamma brukade göra.
Feb. 18, 2024
600 g vit fisk tex torsk, gös eller kolja
1 tsk salt
Vitpeppar
500 g räkor med skal
Eller
150 g skalade räkor
2 dl creme fraiche
1.5 msk hummerfond
1 tsk citronjuice
1 dl riven stark ost gärna västerbotten
Kokta haricot verts och snacksmorötter
Smör, citron
Sätt ugnen på 225 grader
Tina fiskfiléerna om de är frysta, torka av och vik om du använder plattfisk. Lägg i en ugnsfast form, salta och peppra.
Skala räkorna, blanda med creme fraiche, hummerfond och citron.
Klicka/bred på räksåsen på fisken och toppa med ost.
Tillaga i ugnen ca 15- 20 min. Ta gärna temp på fisken (den ska vara runt 52)
Servera med kokta grönsaker gärna med lite smör och citronjuice på vid servering. Smör