Ett favoritrecept när det kommer till bröd från @saltochtahini (Instagram) 😍
Original recept från www.instagram.com
Feb. 18, 2024
500 g vetemjöl
1 tsk torrjäst
1.5 tsk salt
5 dl fingervarmt vatten
100 g avrunna soltorkade tomater, hackade
Tillsätt siktat mjöl i en stor skål, tillsätt torrjäst och salt. Blanda väl.
Forna en brunn i mitten och tillsätt vattnet. Blanda långsamt mjölet från sidorna med en spatel. Fortsätt att vända ner mjölet tills du har en riktigt klibbig deg.
Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 18-24 timmar.
Pudra din arbetsyta med mjöl, tippa ut degen, strö lite mjöl ovanpå och platta till den lite med fingrarna. Lägg tomaterna ovanpå och vik in från kanterna för att arbeta in tomaterna. Nyp ihop kanterna upptill till en rund form. Dela den på mitten och sedan varje del i fyra delar så du har åtta lika stora degbitar. Forma till bollar och nyp ihop upptill, använd mjöl om det är kladdigt. Peta in tomaterna så de inte ligger på ytan, då bränns dem. Lägg frallorna på en klädd bakplåt, täck med en kökshandduk och låt stå i rumstemperatur i 1 timme.
Värm ugnen till 220 grader över-och undervärme.
Grädda frallorna i 25-30 minuter eller tills de fått lite gyllenbrun färg. När de är färdiga ska det låta ihåligt när du knackar på botten av brödet.
Låt svalna i minst 20 minuter på galler, det kommer att fortsätta tillagas och utveckla rätt konsistens och smak så ha tålamod.