Ca 45 minuter

𝗦𝗣𝗔𝗚𝗘𝗧𝗧𝗜 𝗠𝗘𝗗 𝗞𝗢̈𝗧𝗧𝗕𝗨𝗟𝗟𝗔𝗥 𝗜 𝗠𝗨𝗦𝗧𝗜𝗚 𝗧𝗢𝗠𝗔𝗧𝗦𝗔̊𝗦

Riktigt smarrigt ikväll; köttbullarna smaksattes med färsk salvia & timjan. Tomatsåsen med persilja & basilika🤩👏! Receptet gäller till säkert 8 personer. Dvs. Lite härliga extra matlådor i en vanlig familj.

𝗠𝗮𝘁𝘀 𝗪𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗴𝗿𝗲𝗻

Aug. 12, 2022

Ingredienser

𝘛𝘖𝘔𝘈𝘛𝘚𝘈̊𝘚:

2msk olivolja

2 gula lökar

1 stjälkar stjälkselleri

1 röd chili

4 vitlöksklyftor

2st morötter

2msk tomatpuré

2msk kalvfond eller 2 köttbuljongtärningar

1dl rödvin

400g konserverade körsbärstomater av bättre sort

400g passerade tomater av bättre sort

1kruka persilja

1kruka basilika

Balsamicovinäger

Salt & peppar efter smak

𝘒𝘖̈𝘛𝘛𝘉𝘜𝘓𝘓𝘈𝘙:

1kg nötfärs

1st gul lök

3st vitlöksklyftor

2st ägg

2tsk chilipulver

1dl finhackad färsk salvia

1dl finhackad färsk timjan

1msk flingsalt

2tsk nymalen svart- & vitpeppar

Olivolja, extra virgin till stekning

Gör så här

Börja med tomatsåsen. Skiva chili, lök och pressa vitlöken. Tärna stjälkselleri & morötter. Fräs dem tillsammans med i olivolja, minst 5-10 min.

Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt rödvin, oxfond eller buljongtärningar, konserverade körsbärstomater & passerade tomater.

Tillsätt finhackad persilja & basilika. Smaka av med balsamicovinäger, salt & peppar. Låt sjuda på svag värme! min.

Nu till köttbullarna, finhacka den gula löken & pressa vitlöken. Lägg färsen i en bunke tillsammans med äggen & löken.

Tillsätt salvia, timjan & ströbröd i färsen. Blanda väl. Smaka av med salt & peppar.

Rulla köttbullar i valfri storlek.

Stek dem gyllenbruna i rikligt med olivolja. Lägg dem sedan vartefter de är klara i tomatsåsen för att gå färdigt, i ca 10-15 min.

Servera med spagetti och rikligt med riven parmesan.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.