Wrap med BBQ-glaserad halloumi, syrlig gurka och krämig coleslaw på grönkål.
Original recept från www.koket.se av Siri Barje
March 16, 2024
2 msk majonnäs
2 msk yoghurt
1 klyfta vitlök
1 tsk citron
Salt
Peppar
70 g grönkål
0.3 st gurka
2 msk vitvinsvinäger
Salt
2 st halloumiost
2 st rödlök
4 msk rapsolja
2 msk barbequesås alt chipotle
8 st tortillabröd
1 st avokado
1 kruka koriander
Blanda ihop majonnäs, yoghurt, vitlök, citronsaft, salt och peppar. Blanda ner grönkålen ordentligt i såsen och låt stå.
Blanda gurkan med vitvinsvinäger och salt, låt stå.
Stek halloumi och rödlök i rapsoljan i samma panna. Halloumin ska få fin färg på båda sidor och rödlöken ska bli mjuk men ej bränd. Pensla på BBQ-såsen på halloumin i slutet av tillagningen.
Lägg grönkålslawen på ett tortillabröd, toppa med gurka, avokado, BBQ-Halloumi och strö över koriander.