Jag brukar använda färska lasagneplattor istället för cannellonirör och då bara lägga ut fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna med skarven nedåt i ugnsformen sedan 😍
Original recept från lindasmatstuga.se av Linda
Feb. 16, 2024
12 - 15 st cannellonirör (eller färska lasagneplattor)
1 msk olivolja
1 st gul lök i små tärningar
2 st vitlöksklyftor, pressade
0.5 st grillad kyckling
1.25 dl mjölk
2.5 dl ricotta
1 st påse babyspenat
Salt och svartpeppar
1.5 dl pasta sås
3.5 dl grädde
1 dl parmesan, riven
1 tsk torkad basilika
0.5 tsk torkad oregano
1 nypa mald muskot
Strimla kycklingen.
Koka cannellonirören i 5 minuter. Skölj av. Lägg åt sidan medan du förbereder fyllningen.
Sätt ugnen på 200 C
Hetta upp olivoljan i en panna. Tillsätt lök, vitlök. Stek på några minuter, utan att det tar färg.
Tillsätt mjölk och låt sjuda i två minuter.
Rör ner ricotta och rör om tills det är väl blandat.
Vänd ner kycklingen och spenatbladen. Ta bort pannan från plattan och låt svalna av
Häll pastasåsen i en ugnsfast form och jämna ut över hela botten.
Använd en tesked för att fylla rören med fyllningen.
Lägg rullarna i den ugnsfasta formen ovanpå pastasåsen.
Blanda ihop grädden, parmesan, basilika, oregano. muskot, salt och peppar. Blanda runt och häll över cannellonirören.
Ställ in i ugnen ca 20 minuter. De ska vara gyllenbruna på ytan. Vill du ha dem extra krispiga så använd grillfunktionen några minuter mot slutet.
Ta ut ur ugnen och låt det stå till sig några minuter, så att såsen tjockar på sig något.
Skeda gärna lite sås över cannelloni innan serveringen.