Satt här och funderade på varför man inte gör dillkött oftare? Det är ju så enkelt. Men framförallt smarrigt!
Original recept från www.instagram.com
Feb. 14, 2024
2 kg högrev
1 st purjolök
2 st morötter
1 knippe färsk persilja
3 st lagerblad
2 msk vitpepparkorn
2 msk kryddpepparkorn
Salt efter smak
3 msk smör
5 msk vetemjöl
4.5 dl buljong av köttkoket
4.5 dl matlagningsgrädde
3 msk ättika
2 tsk socker
3 dl finhackad dill
Putsa köttet och dela det i mindre bitar. Lägg ner det i gryta med kokande vatten. Koka upp och skumma det väl. Tillsätt salt, morot, purjo, lagerblad och persilja. Lägg invitpepparkorn och kryddpepparkorn. Låt småkoka tills köttet känns mört efter ca 1,5 timmar.
Häll av, sila och spara på köttbuljongen. Tillsätt ett par msk smör i grytan med köttet i. Strö över vetemjöl och blanda runt det. Späd med buljongen och matlagningsgrädden. Låt sjuda till önskad konsistens. Tillsätt ättika och socker. Smaka av med salt och peppar. Lägg i rikligt med hackad dill.
Servera med pressad potatis, morötter och ärter.