Ikväll gjorde jag den här rackaren. Tanken var att det skulle bli en basilikakräm till men den blev tyvärr något tunn och rinnig efter som jag hade fryst basilika i den. Hursomhaver blev det väldigt gott och gillar du pyttipanna och salsiccia ska absolut göra den här!
Original recept från www.instagram.com
Feb. 13, 2024
1 msk olivolja, extra virgin
2 msk smör
320 g salsicciakorvar
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
10 st medelstora potatisar av fast sort
1 msk paprikapulver
1 tsk fänkålsfrön
Finhackad persilja
Salt
Svartpeppar
3 msk turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
1 dl färsk basilika, finhackad
1 msk flytande honung
Salt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att skala och tärna potatisen. Stek den i smöret tillsammans med paprikapulver, salt & peppar så den får fin färg runt om och på all potatis.
Ta bort fjälstret på salsicciakorvarna. Dela upp dem i munsbitar.
Hetta upp en ny panna med olivoljan och stek salsicciabitarna så de får fin färg, runt om.
Tillsätt gul lök, vitlök och fänkålsfrön. Stek tills löken blir mjuk.
Blanda samman potatisen och salsicciafräset ordentligt i en ugnssäker form. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt gå klart i ugnen, ca 10 minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till basilikakrämen. Stek ägg som du behagar.
Servera allt tillsammans. Toppa med finhackad persilja.