En perfekt picknickrätt som är lätt att äta ute i det fria. Dessutom älskar mitt barnbarn att baka dom😁.
July 20, 2023
1.5 dl mjölk, kall
75 g smör el margarin, smält
50 g jäst
1 st ägg
1 tsk socker
0.5 tsk salt
7 dl vetemjöl
2 dl chilisås
2 msk tomatpuré
1 msk oregano
1 vitlöksklyfta
200 g skinka
200 g champinjoner
150 g riven ost
1 ägg till att pendla på
Rör ihop vätskan med jästen och häll sen i resten. Blanda degen noga, jag gör det i assistenten eller matberedaren. Låt degen jäsa i 20-30 min och kavla sen ut den till en rektangulär form
Bred ut en tomatsås (chilisås går bra) lägg på vad du vill ha i pizzabullarna. Jag brukar ha skinka och champinjoner. Krydda med t ex oregano eller färsk basilika. Strö sen över riven ost. Rulla ihop allt försiktigt så det håller ihop.
Skär bullarna i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg på ugnsplåten (ha gärna bakplåtspapper på). Nu ska bullarna jäsa igen under en bakduk 20 min. Häll ägget i en shaker och skaka. Pendla sen ägget på toppen av bullen. Grädda i 225 g i 10-12 min.