Bakad gröt i airfryer är en läcker och enkel frukost eller mellanmål. Den är gjord med havregryn, äpplemos, mjölk, ägg, mandlar, bakpulver, kanel, vaniljpulver och honung. Servera med grekisk yoghurt eller kvarg, lite honung och extra bär om du önskar det. Det blir som en nyttig kaka 😊
Feb. 12, 2024
4 dl havregryn
(ersätt gärna 2 dl med pauluns äppelgröt)
1 dl äpplemos
1 dl mjölk
1 tsk rapsolja
3 st ägg
0.5 dl hackade mandlar eller andra nötter/frön
1 tsk bakpulver
1.5 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
1 msk honung eller annan sötning- kan uteslutas
0.5 st av ett litet äpple
1. Blanda de torra ingredienserna och blöta för sig - vispa äggen ordentligt i den blöta smeten.
2. Förvärm airfryern på 175 grader ett par minuter om du behöver det.
3. Häll över smeten i en pappersform i korgen, smeta ut så det blir ett så jämnt lager som möjligt. Har du skivade äpplen, avsluta med att trycka ner dem. In i airfryern och tillaga 15 min.
4. Plocka ut och låt svalna något. Lägg över på en skärbräda där du kan skära den i 6 bitar.
5. Servera med grekisk yoghurt eller kvarg + lite honung och extra bär om du önskar det