Citron, timjan & lax är en otrolig kombination. Det här är en supersnabb och superenkel pasta med ingredienser som de flesta har hemma. Håll i hatten för här går det undan;
Original recept från www.instagram.com
Feb. 10, 2024
Pasta tagliatelle (beräkna på 70g/pers)
3 - 4 st laxfiléer, strimlad
2 msk olivolja, extra virgin
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 nypa chili flakes
2 dl finhackad färsk timjan
5 - 6 st stora plommontomater
1 st näve frysta gröna ärtor
2 dl matlagningsgrädde
2 dl pastavatten
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Riven grana padano
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Använd rikligt med vatten & salta väl. Pastavattnet blir en del av såsen.
Hetta upp en panna med olivolja. Fräs gul lök, vitlök & chili flakes mjukt. Tillsätt halverade plommontomater & frysta gröna ärtor. Låt det kräma ihop sig.
Tillsätt grädden. Låt koka ihop medans pastan blir klar.
Tillsätt pastavattnet och laxen. Smaka av såsen med citronsaft, salt & svartpeppar. Låt stå på eftervärme i 5-10 minuter (så laxen blir klar) innan du försiktigt vänder ner pastan, tillsammans med färsk, finhackad timjan och blanda försiktigt, men väl. Servera med rikligt av riven Grana Padano.