Andra gången jag gjort Shawarma kyckling, denna gången utan yoghurt i marinad och med lite andra tillbehör så som mango chutney sås. Recept nedan 😉 Om du inte har airfryer går det så klart bra att göra i ugn eller på grillen. Marinera kycklingen gör du gärna något dygn innan.
Feb. 10, 2024
3 - 4 st kycklingfiléer
0.5 dl olivolja
1 st citron, pressad juice
3 st vitlöksklyftor, pressade
2 msk honung
1.5 tsk spiskummin
1.5 tsk rökt paprika
0.75 tsk mald kanel
0.75 tsk ingefära pulver
0.75 tsk torkad oregano
0.75 tsk gurkmeja
Om du vill: 1 krm cayennepeppar
Svartpeppar grovmalen efter smak och ca 0,5 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt eller creme fraiche
3 msk mango chutney
Salt
Sriracha
Picklad rödlök
Sallad, gurka, tomat, fetaost
Blanda marinad i en mindre skål
Putsa kyckling, banka till lite så de blir jämntjocka
Lägg i en skål eller plastpåse och häll över marinaden. Blanda väl och lägg i kylen över natten. Vänd på den då och då
Airfryer: trä på spett och tillaga i 200 grader ca 10-12 min. Ta tempen på köttet- minst 72!
Blanda mangochutney såsen
Servera med grönsaker och fetaost, toppa med picklad rödlök och sriracha.