Denna blev magiskt god och dessutom perfekt att ta med i matlådorna dagarna efter. Spara gärna och testa 🙌 😍 Video finns som vanligt på min insta eller tiktok (livetmedasker).
Feb. 10, 2024
1 st påse delikatesspotatis
Fläskfile ca 600 g
3 dl vispgrädde
5 dl creme fraiche
3 msk kalvfond
2 msk japans soja
2 - 3 msk dijonsenap
1 st purjolök
1 st schalottenlök
2 st solo vitlökar (alt 3-4 klyftor?)
Persilja färsk
Smör att steka i
Torkad timjan
Svartpeppar
Vitpeppar
Allroundkrydda
Sätt ugnen på 200 grader & låt den bli varm.
Lägg potatisen i en form, ringla över steksmör och strö på havssalt - blanda. Ställ in i ugnen.
Finhacka purjolök, vitlök och schalottenlök.
Putsa Fläskfilén och dela i tunnare medaljonger och krydda med allroundkrydda, timjan och lite salt.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet så de får en liten yta på vardera sida - lägg åt sidan.
I samma panna häll i lite mer smör och fräs löken tills de mjuknat och lägg sedan över dom i en gryta.
Häll på grädde, creme fraiche, fond, soja, senap, timjan, vitpeppar och svartpeppar (kryddorna efter tycke men var inte rädd för att krydda).
Låt såsen koka ihop en stund och häll sedan tillbaka köttet och gå i med en näve färsk persilja. Smaka av och tillsätt mer krydda vid behov.
Låt grytan småputtra under tiden potatisen går klart i ugnen.
Servera med mer färsk persilja 🌿