Krämig & god pasta som är perfekt till helgmiddagen eller vardagslyxen. Full matlagningsvideo finns på min instagram eller tiktok (livetmedasker).
March 27, 2024
Bucatini
500 g fläskfile
1 st solovitlök
1 st schalottenlök
4 dl vispgrädde
1 st näve spenat (stor näve)
2 msk kalvfond
1 dl finriven parmesan
Färsk persilja
Svartpeppar
Allroundkrydda
Salt
Smör till stekning
Koka upp vattnet till pastan
Putsa fläskfilén och dela i medaljoner och krydda ordentligt med allroundkrydda & lite salt.
Finhacka lökarna.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet så den får fin yta på vardera sida - lägg undan.
Lägg i pastan i vattnet & salta rikligt.
I samma panna där köttet stekts gå i med en liten klick smör till och fräs lökarna mjuka och gå i med spenat och fräs ytterligare. När spenaten krympt ihop sig häll på vispgrädde, fond, svartpeppar och lite mer allroundkrydda.
Koka upp såsen och addera en nypa färsk hackad persilja - blanda runt.
Dela köttet i strimlor och lägg tillbaka ner i såsen - rör om och addera parmesan.
Låt nu såsen tillsammans med köttet småputtra under tiden pastan kokar klart. Smaka av och lägg till mer kryddor vid behov.
När pastan kokat klart spara någon dl pastavatten och lägg över pastan i såsen och fyll på med lite av pastavattnet medans du vänder runt pastan. Den ska få en krämig konsistens.
Lägg upp på en tallrik och toppa med mer parmesan och färsk persilja.