Det här är det perfekta sättet att ta till vara på de där bruna bananerna som ligger ensamma där hemma i fruktskålen!🍌🤎
Original recept från www.instagram.com
Feb. 9, 2024
200 g mjöl (3,3 dl)
65 g strösocker (ca 0,75 dl)
50 g farinsocker ( 0,6 dl)
0.75 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
80 g smör
250 g banan (3 stora)
45 g yoghurt (ca 0,5 dl)
2 st ägg
75 g choklad
30 g hasselnötter (eller andra nötter - t.ex. pekannötter, valnötter)
Toppade med ca 20 g hasselnötter och ca 10 g hackad choklad
Sätt ugnen på 160° varmluft (175° vanlig)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananen och smält smöret. Tillsätt smör, banan, yoghurt och ägg i mjölblandningen.
Hacka choklad och nötter. Vänd ner i smeten. Häll i en brödform med bakplåtspapper. Toppa med lite mer hackade nötter och choklad.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 min och låt svalna något.