Det är en pizzabotten som är väldigt nära vanlig pizza, men är ändå LCHF-pizzabotten. Toppa med vad du vill! 🥰
Feb. 9, 2024
2 st ägg
1 dl creme fraiche
1 msk vatten
1 msk fiberhusk
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
Sätt ugnen på 180 grader.
Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper i det.Vispa ihop ägg, crème fraiche och vatten.
Vispa ner de övriga ingredienserna.
Häll snabbt ut smeten på plåten och bred ut den direkt med en slickepott. Viktigt att vara snabb, så att inte fiberhusken hinner svälla för mycket. Det skall vara ungefär 4-5 mm tjockt.
Sätt in den i ugnen, cirka 10 minuter. Den skall knappt ha fått färg, men ska kännas lite fast.
Ta ut botten och höj ugnen till 250 grader. Toppa med vad man nu vill toppa med.
Sätt in i ugnen igen och låt gräddas i cirka 10 minuter.