Krämig, billig och god kyckling som görs i ugnen med smak från sweet chilisås. Lättlagad är ugnskycklingen också, när kålen ugnsbakas i samma form som kycklingen. Enkelt och gott! Ursprungsreceptet är från ICA, lätt modifierat av mig 😊
Original recept från www.ica.se
Feb. 8, 2024
250 g vitkål
2 msk japansk soja
600 g fryst eller färsk kycklingfilé
1 msk matolja
Salt
Svartpeppar
1 dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
0.5 dl sweet chilisås
0.5 st kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
Kokt ris
Sallad
Tina kycklingen (om fryst används.)
Sätt ugnen på 200°C.
Strimla vitkålen tunt och lägg i en ugnsform. Häll sojan över.
Skär kycklingfileerna i tre bitar på längden och stek i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen ovanpå kålen i ugnsformen.
Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med creme fraichen. Vispa ner sweet chili och smulad buljongtärning.
Häll såsen över kycklingen och sätt in formen i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.