De här räkbollarna är så goda! Serveras med krispig sallad, färsk koriander och den goda såsen att doppa bollarna i. https://www.instagram.com/p/CKuPqNgrdff/?igsh=bXg5enZ5MzQ5cXE3
Feb. 8, 2024
350 skalade räkor
200 kokt kallt jasminris
1 msk riven färsk ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk ljus soja
1 knippe koriander, blad & stjälkar
0.5 tsk chiliflakes
1 tsk majsstärkelse
Pankoströbröd
Rapsolja
3 msk ljus soja
2 tsk strösocker
2 msk risvinäger
1 dressing att doppa räkbollarna i
1 msk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
Isbergssallad, gemsallad eller annan liknande krispig sallad
Färsk koriander
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av så att smeten är lagom salt, tillsätt annars lite till soja. Låt smeten vila i kylen i 10 min.
Forma sedan smeten till bollar och rulla i panko-ströbröd. Hetta upp oljan och fritera några bollar i taget tills de blir gyllene. Låt bollarna rinna av på hushållspapper och varmhåll i ugn i 150 g till servering.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
Servera med sallad, koriander och dressing