Semmeldagen närmar sig, så tänkte passa på att påminna er om dessa fantastiska semmelsnittar. Sega härliga snittar med smak av både mandelmassa & kardemumma, som serveras med vispad kardemumma-grädde & rostade mandelflarn! Perfekt för oss som inte riktigt gillar den ”vanliga semlan”. Men självklart lika perfekt för er alla andra oxå.
Original recept från www.instagram.com av @camillahamid
Feb. 8, 2024
100 g smör, mjukt
1 dl strösocker
3 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
1 st kryddmått salt
1 dl mandelspån
2 dl vispgrädde till servering
1 st kryddmått kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader & klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvispen.
Riv ner mandelmassan fint och vispa lite till.
Blanda sedan i vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, salt & kardemumma i en skål.
Sikta ner mjölblandningen i smeten.
Arbeta snabbt ihop allt tills det blir en deg.
Rulla degen till två längder och lägg dem på en plåt.
Strö över mandelflarnen längs med längderna. Platta till lätt.
Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden.
Låt svalna helt.
Servera semmelsnittarna med vispad grädde.