En riktigt smarrig ryttarkaka med segmjuk browniebotten och knäckig karamellig kokostosca!🍫🥥
Original recept från www.instagram.com
Feb. 9, 2024
90 g smör
1 msk kaffe
100 g mörk choklad
2 st ägg
200 g strösocker (2,25 dl)
18 g kakao (3 msk)
1 tsk salt
105 g vetemjöl (1,75 dl)
40 g smör
90 g strösocker (1 dl)
0.75 dl vispgrädde
60 g sirap (0,5 dl)
100 g riven kokos
Sätt ugnen på 180° (vanlig).
Smält smör i en kastrull på medelhög-hög värme. Dra av värmen, tillsätt kaffet och smält ner chokladen.
Rör i ägg, vaniljpasta och socker. Sikta sedan ner kakao, salt och mjöl. Vänd ihop.
Klä en form ca 20x25 med bakplåtspapper. Häll i kaksmeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 min. Under tiden kokar du upp alla ingredienser till tosca förutom kokos. Låt puttra någon minut och rör sedan ner kokos. Bred försiktigt ut över kakan och grädda ytterligare ca 10 min.
Ta ut, låt svalna lite och skär upp.