Riktig husmanskost. Här med svamp- och lökfyllning istället för den klassiska med fläsk.
Feb. 12, 2024
Ca 2 kg kokt potatis
3 ägg
3 vetemjöl
½ tsk salt
500 - 600 chaminjoner, finhackade
2 - 3 gula lökar, finhackade
Svartpeppar & salt
1 citronsaft
Smör
Grönkålschips
Hasselnötter, rostade
100 brynt smör
Pressa den nykokta potatisen med potatispress och låt svalna. Blanda den pressade potatisen med ägg, mjöl och salt.
Stek den finhackade svampen tillsammans med smör. När svampen är stekt ordenligt, blanda ner citronsaften. Låt den koka in, salta och peppra. Tillsätt den finhackade löken och fortsätt att steka tills löken är genomstekt. Låt svalna
Gör en rulle av potatisdegen och skär den i bitar. Platta ut varje bit och lägg en klick fyllning och forma till bollar och säkerställ att ingen fyllning åker ut.
Koka i saltat vatten (1 tsk salt per liter vatten). Låt kroppkakorna sjuda i vattnet och när de flyter upp till ytan, låt sjuda ytterligare 5 minuter.
Servera med brynt smör, rostade hasselnötter, grönkålschips och lingonsylt