En läcker hasselnötsmarängtårta med grädde, de klassiska mandarinklyftorna och bär. Perfekt för alla tillfällen!
Feb. 12, 2024
7 äggvitor
3.5 strösocker
200 hasselnötter
0.5 majsstärkelse
50 choklad
5 vispgrädde
Färska bär efter tillgång
1 (300 g) mandarinklyftor, avrunnen
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i ugnen i ca 8 minuter eller tills de får fin färg. När nötterna har svalnat lite, gnugga dem så att skalet lossnar. Mixa dem sedan till grovt hasselnötsmjöl.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa sedan ner allt socker och fortsätt att vispa tills det blir en fast maräng.
Blanda hasselnötsmjölet med majsstärkelsen och vänd sedan ner i marängsmeten. Smeten ska sedan delas upp till 3 delar till 3 bottnar.
Täck springformar, 24 cm i diameter med bakplåtspapper och klistra fast bakplåtspapper på insidan av formen med lite smält smör.
Fördela smeten i formarna och grädda i ca 30 minuter. Ytan på bottnarna ska inte vara mjuk utan ska vara en lite knackig och torr så grädda lite till om så inte är fallet. Låt bottnarna svalna. Smält chokladen och ringla över bottnarna.
Montering: Vispa grädden och fördela grädde, bär och mandarinklyftor över bottnarna.