En sagolik persikopaj med smak av brynt smör & kardemumma blev helgens fika. En paj som jag verkligen tycker ni ska testa.
Original recept från www.instagram.com
Feb. 7, 2024
175 g smör
2.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
0.5 dl ljus sirap
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull & låt det sjuda tills det blir brunt. Låt svalna något.
Skär persikorna i mindre bitar & lägg dom i en pajform. Häll över (nästan all) sockerlagen.
Blanda ner mjöl, havregryn, socker, vaniljsocker, kardemumma, bakpulver & flingsalt i det brynta smöret. Tillsätt sirapen & rör om till en smet.
Klicka ut smeten över persikorna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Eller tills pajen har fått gyllenbrun färg & en knäckig yta.
Klart🧡