Wontons med böngroddar & pak choi

Med färdiga wontonark som du hittar i frysdisken i asiatiska matbutiker går det ganska snabbt att laga wontons. Jag brukar variera fyllningen. Den här gången blev det en fyllning med bl a ekologisk kycklingfärs och vattenkastanjer. https://www.instagram.com/p/C3BH5Miipdj/?igsh=MTkxNTBlcHQ3eWJwMQ==

Original recept från www.instagram.com

Elinsmatminnen

Feb. 6, 2024

Ingredienser

Wontons

1 pkt wontonark

300 g ekologisk kycklingsfärs

1 burk vattenkastanjer (220 g), avrunna och hackade

1 msk majsstärkelse

3 msk ostronsås

1 msk sesamolja

1 tsk salt

1 tsk malen vitpeppar

1 msk riven färsk ingefära

3 st salladslökar, strimlade

0.5 dl hackade korianderblad

Sås

4 msk ljus soja

2 msk cinkiangvinäger (risvinäger)

1 msk sesamolja

3 msk krispig chiliolja

Grönsaker

200 g färska böngroddar

2 st pak choi - delade i klyftor

1 msk rapsolja

1 msk ljus soja

Garnering

Hackad koriander

3 st strimlade salladslökar

Gör så här

Blanda ihop kycklingfärs, vattenkastanjer, majsstärkelse, vitpeppar, ostronsås, sesamolja, salt, vitpeppar, ingefära, vitlök, salladslök och koriander.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen.

Ta fram en liten skål med kallt vatten. Ta ett wontonark och lägg en klick av färsblandningen på wontonarket. Doppa ett finger i vattnet och stryk lite vatten längst med kanterna på arket och vik ihop till en triangel. Ta de nedersta delara upp mot mitten och tryck ihop.

Koka upp vatten i en kastrull. Koka wontonknytena några i taget. Låt de koka 4-5 minuter, se ska flyta upp till ytan innan de tas upp med hålslev.

Snabbstek den delade pak choin i en stekpanna med lite rapsolja på hög värme. När kålen börjar få färg blanda ner böngroddarna och stek någon minut till. Häll över soja, låt koka in och rör runt.

Lägg den stekta pak choin, böngroddarna och wontonknytena på ett serveringsfat och häll över såsen. Garnera med hackad koriander och salladslök

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.