Ett perfekt recept för dig som vill testa indiskt hemma đ§Ą
Aug. 9, 2022
600 g kyckling
4.5 dl basmatiris
1.5 dl yoghurt
3 st vitlöksklyftor
1 msk ingefÀra
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
50 g smör
1 st lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk ingefÀra
1.5 tsk spiskummin
1.5 tsk garam masala
1 tsk koriander, mald
400 g krossade tomater
1 msk chilipulver
1 tsk salt
3 dl grÀdde
1 msk socker
Börja med att marinera 600g tÀrnad kyckling i : 1 1/2 dl yoghurt, 3 klyftor vitlök, 1 msk riven ingefÀra, 2 tsk garam masala, 1 tsk gurkmeja, 1 tsk spiskummin, 1 tsk chilipulver, 1 tsk salt. LÄt marinera i minst 30 min.
Koka sedan ditt basmatiris, följ produktens anvisningar.
Stek kycklingen pÄ hög vÀrme i en rejÀl klick smör tills den fÄtt fin yta, (kycklingen kommer koka fÀrdigt i sÄsen sen). LÀgg Ät sidan.
Stek sedan en hackad lök i samma panna, nÀr den mjuknat tillsÀtter du 2 klyftor vitlök och 1 msk riven ingefÀra. FrÀs Àven pÄ följande kryddor: 1 1/2 tsk spiskummin, 1 1/2 tsk garam masala, 1 tsk mald koriander.
TillsÀtt sedan 1 burk krossade tomater, ca 400g. Krydda sÄsen med 1 msk chilipulver och 1 tsk salt. LÄt puttra i 15 min.
Mixa sedan sÄsen tills slÀt. HÀll tillbaka i pannan och tillsÀtt 3 dl grÀdde blandat med 1 msk socker. HÀll tillbaka kycklingen och lÄt puttra i 10 min.
Servera över ris och gÀrna med naan