Detta behöver du göra en gång. Sedan har man en surdegsstart för all framtid förutsatt att du bakar minst en gång i veckan eller matar dig start en gång i veckan ❤️
Original recept från www.instagram.com
Feb. 11, 2024
50 g vetemjöl
50 g vatten (37 grader)
50 g vetemjöl
50 g vatten (också 37 gr)
50 g vetemjöl
50 g vatten
Dag 1: blanda 50 g vetemjöl och 50 g vatten (37 grader)
Dag 2: tillsätt 50 g vetemjöl och 50 g vatten (också 37 gr)
Dag 3: samma som dag 2
Dag 4: ta 50 g av det som finns i burken, kasta resten. Tillsätt 50 g vetemjöl och 50 g vatten
Dag 5: borde vara färdig, det ska bubbla och lukta lite syrligt. Förvara i kyl.
Mata 1 gång/vecka på samma sätt som dag 4.