Små fantastiska galetter i portionsvis som bara smälter i munnen…. 🤤 Jättefin konsistens och dessutom glutenfria. Blåbären kommer från frysen men det går lika bra att använda färska om det är säsong. Detta måste ni prova!!
Original recept från www.instagram.com
Feb. 4, 2024
75 st gr rumstemp. veg. smör
1.5 msk agave
1 tsk vaniljpulver
2 msk grekisk yoghurt
1 msk maizena
2 msk havremjölk
3 - 4 dl glutenfritt mjölmix
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk sesamfrön/vallmofrön
4 dl blåbär
1 msk maizena
1 msk kokossocker
1 tsk citronsaft
Glass / grädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop blåbären, med maizena, kokossocker och citron. Ställ åt sidan.
Vispa ihop smör, agave, vaniljpulver, kardemumma och yoghurt i en skål tills det blir fluffigt och krämigt.
Blanda ihop mjölmix, majsstärkelse, salt och bakpulver i en annan skål.
Häll ner mjölet med det vispade smöret och knåda ihop till en fin deg. Tillsätt extra mjöl vid behov.
Dela degen i 5 lika stora bitar. Knåda ut varje bit till en stor plätt ca 15cm i diameter.
Ta 2 msk blåbärskompott på varje plätt och sprid ut men lämna ca 2 cm från kanten. Vik upp och in kanterna omlott runt om.
Pensla kanterna med havremjölk och strö över sesam och vallmofrön.
Grädda i ugnen 25-30 min tills de fått fin färg och blåbären bubblar. Låt svalna något innan servering.
Toppa med glass eller vispad grädde.