Man kan använda i stort sett vilken ädelost som helst, men rekommenderar att använda en Kvibille Ädel eller kanske en klassisk Danablu. Tips! Grönsaker att t.ex. dippa: Morot🥕 Stjälkselleri Paprika🫑 Blomkål eller gurka🥒
Feb. 3, 2024
150 g ädelost (kvibille ädel eller danablu)
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 st vitlöksklyfta, riven/finhackad
1 tsk pressad citron
Salt efter smak
Svartpeppar, nymalen, efter smak
Börja med att smula ädelosten i en skål. Ju finare smulor, desto jämnare blir såsen.
Tillsätt créme fraîche och majonnäs till ädelosten och rör om väl tills ingredienserna har blandats ordentligt.
Blanda ner riven/finhackad vitlök och tillsätt citronsaft. Rör om igen.
Smaka av med salt och svartpeppar. Kom ihåg att ädelost redan är ganska salt, så var försiktig med saltet och lägg till efter smak om det behövs.
Låt såsen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Detta ger smakerna tid att blanda sig ordentligt.