Klibbig sötsyrliga bourbon chicken är en riktig favorit från 🇺🇸🙌
Aug. 8, 2022
1 kg kycklinglårfile
2 dl vatten
0.5 dl ketchup
2 dl bourbon
2 st vitlöksklyftor
2.5 dl brunt farinsocker
1.5 dl ljus japansk soja
1.5 dl äppeljuice
3 msk äppelcidervinäger
1 st hönsbuljongtärning
1 msk lökpulver
1 tsk chiliflakes
1 - 2 tsk salt & peppar
3 msk maizena
4 portioner ris
Skär kycklingen i små bitar och stek. Salta och peppra och lägg ur när nästan genomstekt.
I samma panna, stek hackad vitlök.
Häll i alla blöta ingredienser, socker, buljongen, chiliflakes och lökpulver i pannan. Rör runt och låt småkoka cirka fem minuter.
Blanda maizena med en skvätt kallt vatten tills det löst sig. Häll ner i såsen.
Rör runt tills det tjocknar lite och lägg tillbaka kycklingen i såsen.
Rör runt en stund tills all kyckling är jämnt täckt med sås.
Servera med ris eller nudlar och toppa med sesamfrön och salladslök 🙌