JĂ€ttegoda och nyttiga! đ Tips! Jag brukar pensla vatten pĂ„ tekakorna, nĂ€r de plockats ut ur ugnen đ„°
Feb. 3, 2024
6 dl mjölk
4 dl fiberhavregryn
50 g smör
50 g jÀst
1 tsk salt
1 msk brödsirap
11 dl vetemjöl
LÄt havregrynen svÀlla i hÀlften av mjölken i ca 1 timme.
SÀtt ugnen pÄ 225 grader.
SmÀlt matfettet, hÀll pÄ resten av mjölken och vÀrm till fingervarmt.
Rör ut jÀsten i degspadet, hÀll detta över havregrynen. TillsÀtt salt, sirap och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och lÄt den jÀsa ca 30 minuter.
Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och knÄda den vÀl. Dela upp den i 20 bitar och rulla ut varje del till en boll. Platta ut dem till ca 10 cm i diameter. Nagga och lÀgg dem pÄ bakplÄtspapper eller smord plÄt att jÀsa i ytterligare 30 minuter.
GrÀdda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
LÄt dem kallna pÄ galler under bakduk.