HĂ€r kommer recept pĂ„ matigare och enklare recept pĂ„ bananpannkakor! Tycker de blev vĂ€ldigt goda, men de Ă€r grövre och mer kompakta Ă€n nĂ€r man anvĂ€nder mjöl (som finns recept pĂ„ i min profil). Detta blir en stor portion till tvĂ„ personer, det rĂ€cker nog till tre personer ocksĂ„ beroende pĂ„ hur hungrig man Ă€r. Ha mogna bananer âŁ(gĂ€rna gul/bruna) för dĂ„ fĂ„r du mer naturlig sötma!
Feb. 3, 2024
3 - 4 dl havregryn mixat till mjölâŁ
1 tsk âŁbakpulver
1 tsk âŁkardemumma
3 - 4 st bananer
2 st stora Àgg (tre om de Àr smÄ)
3 - 4 msk vaniljkvarg frÄn arla 0,2% fett
1 frp bacon
3 msk vaniljkvarg frÄn arla 0,2% fett
HÀll i alla havregryn i en mixer och mixa till mjöl.
Skala banerna. Mixa bananen med havremjölet, Àggen, bakpulver, kardemumma och kvargen.
Stek bananpannkakorna pÄ medel till lÄg vÀrme i ett par minuter per sida tills de Àr gyllene i fÀrgen.
Mina favorittillbehör Àr bacon för dÄ blir det sött och salt. Stek dem under tiden som du gör plÀttarna pÄ medelvÀrme.
Servera allt tillsammans och njut!