Ingredienser

Pajskal:

2 dl mandelmjöl

0.5 dl kokosmjöl

1 msk fiberhusk

50 g smör

1 st ägg

2 msk vatten

1 krm salt

Fyllning:

50 g lök (gul)

50 g morot (kan uteslutas om man vill)

50 g paprika

400 g köttfärs

3 msk tacokrydda

1 msk tomatpuré

1 dl vatten

Äggstanning:

4 st ägg

150 g ost (riven)

150 g ost (riven)

1 dl grädde

1 dl creme fraiche

1 dl creme fraiche

Topping:

6 st körsbärstomater

6 st körsbärstomater

Lite riven ost över pajen

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Pajskalet: Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare. Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg. Tryck ut degen så tunt man bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter.

Fyllningen: Hacka löken och tärna moroten och paprikan. Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet. När morötterna har mjuknat så blandar man i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare. Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke. Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt, så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå och lite riven ost över det hela.

Sätt in i ugnen, cirka 25-30 minuter, eller tills pajen fått fin färg.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.