2 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 st ägg
2 msk vatten
1 krm salt
50 g lök (gul)
50 g morot (kan uteslutas om man vill)
50 g paprika
400 g köttfärs
3 msk tacokrydda
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
4 st ägg
150 g ost (riven)
150 g ost (riven)
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche
6 st körsbärstomater
6 st körsbärstomater
Lite riven ost över pajen
Sätt ugnen på 175 grader.
Pajskalet: Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare. Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg. Tryck ut degen så tunt man bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter.
Fyllningen: Hacka löken och tärna moroten och paprikan. Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet. När morötterna har mjuknat så blandar man i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare. Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke. Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt, så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå och lite riven ost över det hela.
Sätt in i ugnen, cirka 25-30 minuter, eller tills pajen fått fin färg.