Så himla god kycklingwok från @zofiaskök instagram, en riktig favorit!😍🥡🥢 https://www.instagram.com/p/CQvOboZro5U/?igsh=YXhidGs3ZHh6NXA5
Jan. 31, 2024
400 g strimlad kycklingfilé
2 pkt risnudlar (400 g)
200 g finstrimlad vitkål
2 st stora morötter
0.5 tsk chilipulver
1 tsk curry
1 st gul paprika
1 st gul lök
1 nypa flingsalt
100 g sockerärtor
1 st zucchini
Olja till stekning
1 dl grovt hackade jordnötter
Finskuren salladslök
0.5 dl sweet chilisås
0.5 dl teriyakisås
3 msk ostronsås
2 msk kinesiskt soja
2 msk flytande honung
3 msk sesamolja
2 msk neutral rapsolja
2 - 3 st pressade vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära eller 2 tsk mald ingefära
2 - 3 msk persilja
0.5 st röd chili
Sätt ugnen på 190°C.
Strimla vitkålen. Skär stavar och mindre bitar av grönsakerna. Ställ åt sidan så länge.
Strimla kycklingen och krydda med curry och chilipulver. Bryn kycklingen och lägg över i en ugnsform.
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden från och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
Fräs grönsakerna i en stekpanna i några minuter så dom mjuknar. Strö över lite flingsalt och ställ sedan grönsakerna åt sidan så länge.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda ihop grönsakerna med nudlarna, kycklingen och marinaden från ugnsformen i en stor serveringskål.
Toppa avslutningsvis med persilja, salladslök och hackade jordnötter. Även gott att servera med några limeklyftor vid sidan.