LĂ€ttbakad, mjuk hallonkaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas i limpform. Den bakas utan bakpulver đ„°
Jan. 31, 2024
1 st Àgg
1.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
50 g smör, smÀlt
2 - 3 dl hallon, frysta eller fÀrska
Strösocker
SÀtt ugnen pÄ 180 grader.
Vispa Àgg och socker vitt och pösigt i en bunke. VÀnd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
HĂ€ll smeten i en limpform, ca 1 œ liter, klĂ€dd med bakplĂ„tspapper.
LÀgg hallonen pÄ smeten och strö över lite socker.
GrÀdda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. LÄt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera gÀrna vaniljsÄs, glass eller grÀdde till kakan. Förvara kakan i bakplÄtspapperet sÄ behÄller den sina lite knapriga kanter.