800 g köttfärs
125 g mozzarellaost (hel bit)
0.75 dl hackade soltorkade tomater
2 st vitlöksklyftor
0.5 - 1 dl färsk hackad basilika
1 st ägg
1 dl grädde
2 msk kalvfond
Salt
Nymalen svartpeppar
400 g finkrossade tomater
3 - 4 dl grädde
1 msk kalvfond
50 g färskost
Färsk basilika att toppa med.
Börja med att strimla/hacka osten.
Riv vitlöken.
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn färs.
Smaka av genom att göra ett litet stekprov och justera salt och peppar om det behövs.
Forma biffar i den storlek som du önskar.
Bryn biffarna i en stor stekpanna tills de får en fin färg.
Såsen: Häll på alla ingredienser för såsen över biffarna. Blanda runt så allt blandas.
Låt stå och puttra tills såsen har fått en lagom konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
Toppa med lite färsk basilika och servera direkt.