Alltså denna rackaren är fan något utöver det vanliga. Åt en liknande på Brunchoteket och har inte kunnat släppa den sedan dess. Wow wow wow. Här är en varians med amerikansk pannkaka, friterad kyckling, vispat gojiung smör, salladslök och koriander. Sen när man äter den häller man över en massa lönnsirap. En smaksensation från himmelen.
Aug. 7, 2022
2 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
2 kycklinglårfiléer
0.5 tsk salt
0.5 tsk vitlökspulver
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk chilipulver
1 l rapsolja
1 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk salt
0.5 tsk vitlökspulver
1 krm svartpeppar
50 g smör
2 tsk gojiung
1 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt
2 st amerikanska pannkakor (jag använder mig av allamericanpancakemix)
Koriander
Salladslök
Sesamfrön vita och svarta
Lönnsirap
1. Blanda mjölk och vinäger och låt stå i 10 min. Detta blir så kallad buttermilk.
2. Blanda kryddorna och gnid in kycklingen. Lägg sedan kycklingen i mjölken och ställ i kylen i en timme.
3. Vispa samtliga ingredienser till smöret länge så det blir fluffigt. Lägg sedan i en låda och ställ i kylen.
4. Blanda ihop paneringen. Värm oljan till 170 grader och börja med pannkakorna under tiden.
5. Ta ut kycklingen ur kylen och lyft upp den och täck noga med paneringen.
6. Fritera kycklingarna i oljan i ca 8 minuter. Under tiden stek pannkakorna och hacka salladslök.
7. Servera pannkaka med friterad kyckling en klick smör och toppa med salladslök, koriander och sesamfrön. Till detta serveras även lönnsirap vid sidan. Det salta, feta möter det söta och det starka på ett magiskt sätt!