Kvällens middag är ingenting för dig som bantar. Den här lägger sig som dun kring pumpen😂❤️🔥🖤 (Även plånboken får sig en liten törn i och med dagens priser!🤣😇💸) Grunden är det klassiska sättet att laga Alfredo med mycket smör, parmesan, svartpeppar & pastavatten. Sen körde jag ugnsstekt kyckling till för mer matighet & protein!
Original recept från www.instagram.com
Jan. 27, 2024
300 g valfri pasta
4 st kycklingfiléer
200 g smör
8 dl riven parmesan
Pastavatten
Nymalen svartpeppar
Salt
Riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Salta vattnet väl!
Salta & peppra kycklingen på båda sidor. Stek den sedan gyllene på båda sidor. Sedan in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter, till en innertemperatur på 72 grader. Ta sedan ut den och låt vila.
Smält smöret och tillsätt parmesan lite i taget tills såsen börjar tjockna.
När pastan är klar, späd såsen perfekt med pastavatten. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
Tranchera kycklingen. Vänd ner pastan i såsen och servera direkt med massor av riven parmesan & nymalen svartpeppar.