4 st ägg
125 g färskost
0.5 dl fiberhusk
500 g köttfärs
400 g finkrossade tomater
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
2 msk oxfond (koncentrerad)
Salt och peppar
Smör till stekning
Riven ost att toppa med
2 dl smetana
1 dl grädde
100 g gräddost
Salt och peppar
Lasagneplattorna: Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-15 minuter. Skär i lagom stora plattor (måtta gärna ut på en lämplig form).Ställ åt sidan så länge.
Köttfärsröran: Stek färsen i smör. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Häll över tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter. Om man vill kan man krydda upp såsen med lite basilika, oregano och lite lite muskot, det är en grym smakhöjare i pastarätter.
Ostsås: Koka upp smetana och grädde. Dra åt sidan och lägg i osten och rör om, så den får smälta ner i såsen. Salta och peppra efter smak.
Montering: Börja med ett lager plattor i botten. På med lite köttfärsröra, sedan ostsås. Sen kör man ett nytt varv med platta, köttfärs och ostsås. Avsluta med en platta och sedan ost ovanpå det. Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 15-20 minuter. Håll koll så det inte bränns vid.