Högrevsgryta med smak av syrad grädde & sambal olek - gott & enkelt!😍
Jan. 24, 2024
600 - 800 g högrev
1 st gul lök
Gul steklök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
Smör eller olja för stekning
2 st oxbuljongtärningar
3 dl vatten
Chilipulver
Paprikapulver
Vitlökspulver
Lökpulver
1 - 2 msk sambal olek
3 dl syrad grädde
Tärna köttet i mindre bitar. Skala steklök och gul lök. Skär den gula löken i mindre bitar och dela steklökarna om dom är väldigt stora. Skär paprikan i strimlor.
Bryn lök, steklök, pressad vitlök och paprika i smör eller olja och ställ sedan åt sidan så länge.
Bryn köttet i en gryta och krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt all lök och paprika till grytan med köttet. Krydda med chilipulver, lökpulver, paprikapulver och vitlökspulver.
Tillsätt sambal olek och vattnet. Lägg ner buljongtärningarna och låt koka upp. Låt därefter sjuda på svag värme med locket på glänt i ca 1.5 timme.
Tillsätt tillsist syrad grädde och smaka av. Tillsätt eventuellt mer sambal olek eller kryddor efter smak.
Servera till ris eller potatismos.