Ostgratinerade haricots verts/brytbönor är ett gott tillbehör 🥰 Tips! Om man hellre vill ha fetaost, så går det bra att byta ut parmesan och mozzarella mot 160 gram smulad fetaost 👍
Jan. 24, 2024
450 g haricots verts
2 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor, hackade/rivna
1 tsk flingsalt
Nymalen svartpeppar (efter smak)
1 dl riven parmesanost
2.5 dl riven mozzarellaost (eller vanlig mozzarella)
1 msk pressad citron
Förvärm ugnen till 200 grader och täck en ugnsfast form med lite bakplåtspapper. (inget måste, men då slipper man en massa smält ost som fastnar i formen).
Blanda haricots verts, olivolja, vitlök, salt och svartpeppar tillsammans i en stor skål.
Lägg de gröna bönorna i ugnsformen.
Fördela riven parmesanost och riven mozzarella över det hela.
Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 20 minuter tills det att osten har smält och fått fin färg.
Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.