Glutenfri kladdkaka med smak av semla. Den här enkla ljusa kladdkakan med mandelmassa och kardemumma är en hyllning till den klassiska semlan. Receptet är glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och utan tillsatt socker (om du väljer mjölkfritt smör och sockerfri sötning som ersätter socker 1:1 samt sockerfri mandelmassa).
Jan. 23, 2024
275 g smält smör (ev. växtbaserat)
300 g grovriven mandelmassa*
350 g annas basmix
3.75 dl socker (ev. sötning i ströform)
1.75 dl vatten
1 msk malen kardemumma
Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet.
Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
Låt kladdkakorna svalna helt innan du garnerar med exempelvis vispad grädde och flagad mandel.